Te putem
ajuta?

Suntem aici pentru tine.
Contactează-ne.

Zona economică Chemnitz


Bine ai venit în inima Europei, bine ai venit în zona economică Chemnitz! Nu suntem doar o zonă economică importantă și aflată în plină dezvoltare, ci și un loc extraordinar pentru a trăi. Acoperă extremitatea sud-vestică a statului liber Saxonia și unește regiunile din Saxonia centrală, Vogtland, Zwickau, Erzgebirge, precum și zona municipală Chemnitz.
Încă din vremea industrializării, regiunea a cunoscut o creștere economică fără precedent, lucru care a inspirat antreprenorii nu doar să își deschidă companii, ci și să le dezvolte la nivel internațional – Grupul Audi este doar unul dintre cele mai prestigioase exemple.

Zona s-a transformat într-un hub european pentru inginerie mecanică și auto, ca și pentru industria textilă. Această evoluție extraordinară a adus orașului Chemnitz renumele de „Manchester din zona Saxonă”. În vremea în care orașul britanic era considerat „Atelierul lumii”, Chemnitz a devenit echivalentul său german. Această poveste de succes fără egal continuă și astăzi, regiunea fiind acum centrul industriei auto din Germania de Est. Chiar dacă o mare parte a economiei este dominată de Volkswagen Sachsen GmbH și de numeroșii săi furnizori, regiunea economică Chemnitz este în continuare modelată de companii de dimensiune medie dintr-o gamă largă de sectoare. Mai mult decât atât, nivelul de profesionalism este neegalat de nici o altă zonă din Germania.


Pentru a ne asigura de continuitatea procesului de dezvoltare al regiunii, generat de cunoștințele tehnice, perseverența și spiritul de inovație al oamenilor, regiunea este dedicată angajaților viitorului. Începând cu servicii de îngrijire a copiilor în grădinițe, continuând cu procesul educațional exemplar în școlile generale și profesionale (elevii din zona saxonă sunt prezenți constant în topul internațional PISA), sistemul este încheiat de studiile universitare aprofundate în cele trei academii profesionale și patru universități din regiune. În plus, peste 70 de instituții de cercetare și furnizori de servicii din regiune susțin importanța construirii propriului viitor.

Pe lângă aceste condiții excelente de educație și muncă, regiunea economică Chemnitz oferă, de asemenea, o calitate a vieții extraordinară. Printre altele, acest aspect este asigurat de o rețea excelentă de instituții culturale, un număr mare de facilități sportive și de agrement și, nu în ultimul rând, de peisajul incredibil de bogat al regiunii. Chiar și în orașele mai mari precum Chemnitz, Zwickau sau Plauen rămâi aproape de păduri, pajiști verzi sau munți acoperiți de zăpadă. Mai mult decât atât, datorită unui raport favorabil al salariilor raportat la costul mediul al locuințelor, viața aici este destul de accesibilă, astfel încât să vă puteți bucura de lucrurile care vă aduc bucurie. Vă invităm să ne vizitați și să vă convingeți chiar voi. Abia așteptăm să ne cunoaștem!